I denne uge har jeg bukkejagten i såt 2.

Jeg har set meget råvildt og i går så jeg 2 kronhinder oppe i højskoven.

Længst ude går der en rå med sine 2 lam fra sidste år.

På den ene side af ruinen går en gammelrå med et lam fra sidste år. Der går også et par enlige gammelråer på begge sider af ruinen. De har fået smidt ungerne ud.

Måske er det de 2 ungbukke der går sammen lige på den fjerneste side af ruinen. Begge er spidspukke og begge har en asymetrisk opsats. På den ene buk er den ene stang ca 3 cm og den anden ca 5 cm. Den anden har sat op til næsten ørehøjde og jeg vil tippe den ene stang til 10 cm og den anden til 8 cm. Jeg har nydt at have dem inde på en afstand af ca 20 meter, men jeg har endnu afholdt mig fra at skyde.

Der er fejninger andre steder i såt 2. Jeg har dog ikke været dygtig eller heldig nok til at finde bukkene der, men jeg kunne selvfølgelig også bare skyde en af de små. Det skal der jo nok være en eller anden, der gør alligevel og så kan jeg jo også ligesågodt – eller !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mvh

Erik

————————————————————————————–

28.5.11

Hej igen

Jeg var ikke gået ret langt i morges før jeg mødte den første rå ca 100 meter inde i såt 2. Der sad foriøvrigt også en hare. Ved den gamle voliere løb der også en hare rundt og på sporet vedt ruinen smuttede en ræv over vejen. Ude i engen så jeg et par råer og nogle krager havde frygteligt travlt med at skælde ud. Jeg fandt ikke ud af hvorfor, men mon ikke det var ræven.

Efter at have pürschet rundt i 3 timer var jeg tilbage ved bilen. Lige 30 meter inde på de anden side i såt 1 gik en rå. Pludselig så jeg en buk komme gående hen mod råen. En pæn og typisk Tranholm gaffelbuk med afrundede gafler og ca 5 cm over ørerne. Toppen var nærmest elfenbenshvid. Jens ville nok være blevet sur, hvis jeg havde skudt ind i såt 1, så jeg sad og håbede på, at rå og buk ville løbe ind på min side, men det gjorde de bare ikke. Så dette er lige en information om, at der går en pæn gaffel på det åbne nyplantede stykke i slutningen af 1eren. Der sad foriøvrigt også en hare 🙂 klokken var da 08.30

mvh

Erik

—————————————————————————————–

29.5.11

Hej igen

I morges kl 04.50 så jeg en spidsbuk imellem såt 1 og 2. Den ser lovende ud, da den havde sat spidserne op helt til ørehøjde. Kl 7.00 så jeg en gaffelbuk på samme sted. Den havde sat op til lidt over ørerne, men var kropsligt meget stærk. Ellers så jeg kun råer og harer. Ialt har jeg nu set ca 20 forskellige råer og 5 bukke, hvoraf den ene var pæn. Jeg prøver igen i aften, som er min sidste chance i Tranholm i denne sæson. Jeg satte i øvrigt nyt skum på en af hochsitzene og bankede nogl træpæle i ved den gamle voliere. Jeg blev ikke helt færdig, da jeg lige skal have lidt hjælp til det sidste.

mvh

Erik